4 ajovinkkiä jokaisen kuorma-auton kuljettajan tulisi tietää

Jos aiot aloittaa rekka-autourasi lähitulevaisuudessa, sinun pitäisi oppia kaikki mitä voit kuorma-autoista ja kuorma-autoista jo nyt. Ensinnäkin on hyvä idea kärsivällisesti tarkastaa markkinoilta parhaat myytävät kuorma-autot. Opettele sen jälkeen seuraavat kuorma-auton ajovinkit ja temput ja käytä niitä säännöllisesti.
1. Ilmoita aina aikeistasi. Aluksi saatat unohtaa tehdä tämän, mutta kun olet kerännyt lisää kokemusta, on erittäin tärkeää aina ilmoittaa jokaisesta tekemästäsi liikkeestä. Kuorma-autosi voi olla erittäin raskas ja vaikeasti hallittava, ja esimerkiksi kaistanvaihdoista ilmoittamalla olet mahdollisimman ennakoitavissa ja törmäysten todennäköisyys muihin ajoneuvoihin on minimaalinen.
2. Käytä aina ilmastointilaitettasi. Varsinkin jos ulkolämpötila on joko erittäin korkea tai erittäin alhainen, on erittäin suositeltavaa käyttää ilmastointilaitetta oikeanlaisen ajo-ympäristön luomiseksi sisätiloihin. Jos kuorma-autosi sisällä on liian lämmin, saatat nukahtaa, jos on liian kylmä, kätesi saattavat jäätyä, etkä pysty ajamaan autoa kunnolla.
3. Tarkista ja säädä aina peilit. He ovat parhaita ystäviäsi liikenteessä, joten käytä heitä niin usein kuin mahdollista. Haluatko päästä moottoritielle? Tarkista peilit. Haluatko peruuttaa? Tarkista peilit. Haluatko vaihtaa kaistaa? Samoin. Säädä niitä myös aika ajoin niin, että sinulla on täydellinen näkyvyys tiestä, liikenteestä ja ympäröivästä ympäristöstä.
4. Käytä aina seisontajarrua. Älä koskaan unohda tätä, muuten voit joutua ikäviin onnettomuuksiin. Seisontajarru varmistaa, että kuorma-autosi ei koskaan poistu paikaltaan ja tämä voi olla erityisen kätevää, jos pysäköit kevyelle rinteelle ja sinulla on myös raskas perävaunu kiinnitettynä kuorma-autosi taakse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Must Read