4 Volvo Trucksin ominaisuutta, jotka hämmästyttävät sinut tänään

Nykyään lähes kaikki ajoneuvot on suunniteltu turvallisuutta ajatellen, erityisesti kuorma-autot, koska ne ovat yleensä erittäin suuria ja raskaita. Itse asiassa maineikas autoyhtiö Volvo kiinnittää paljon huomiota turvallisuuteen kuorma-autojaan suunniteltaessa. Asiantuntijat ovat luoneet lukuisia turvajärjestelmiä, jotka suojaavat kuljettajaa ja muita liikenteen osallistujia minimoiden törmäysten ja onnettomuuksien todennäköisyyden. Tässä on pari mielenkiintoista Volvon turvatoimintoa.
1. Mukautuva vakionopeudensäädin. Tämä hämmästyttävä ominaisuus tarkkailee kuorma-autosi ja edessäsi olevan ajoneuvon välistä etäisyyttä. Jos tämä etäisyys pienenee, tietokone varoittaa sinua ja voimakkaat törmäykset tai onnettomuudet voidaan välttää. Vielä enemmän, jos et pysty reagoimaan ajoissa, mukautuva vakionopeudensäädin voi itse asiassa käyttää jarruja automaattisesti, jotta loukkaantumiset ja vauriot ovat mahdollisimman vähäisiä.
2. Kaistanpitotuki. Suuren kuorma-auton, jossa on myös perävaunu, käsittely voi olla toisinaan melko vaikeaa, varsinkin jos sääolosuhteet eivät ole suotuisat. Älykäs Lane Keeping Support -järjestelmä kuitenkin hälyttää, jos ylität vahingossa kaistan, jotta voit tehdä hienosäätöjä pitääksesi kuorma-auton halutussa suunnassa.
3. Driver Alert Support. Toinen mielenkiintoinen ominaisuus on Driver Alert Support. Se itse asiassa tarkkailee ajokäyttäytymistäsi ja jos huomaat väsymyksen tai väsymyksen merkkejä, se näyttää kojelautaan viestin, joka muistuttaa sinua pitämään tauon. Useimmissa tapauksissa kuorma-auto-onnettomuuksia tapahtuu, koska kuljettaja on liian väsynyt eikä kiinnitä täysin huomiota tiehen.
4. Hätäjarrun valo. Joskus saatat joutua painamaan voimakkaasti jarrupoljinta välttääksesi tietyt tieesteet. Tämä voi kuitenkin olla katastrofaalista takanasi oleville ajoneuvoille, jos ne eivät myöskään jarruta ajoissa. Emergency Brake Lighting -järjestelmä vilkkuu jarruvalot nopeasti ilmoittaakseen muille, että aiot pysähtyä hyvin pian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Must Read